Followers/Kutomassa kanssani

Thursday, 11 April 2013

Noron langoista

Nyt villitys on iskenyt minunkiin. Haluaisin neuloa sukat Noro langasta. Olen ajatellut että ostaisin Noro Sekkua hulluilta päiviltä, mutta sitä kautta en valitettavasti saanut mitään lankaa. Sekku olisi kyllä ehkä enemmän huivilanka kun sukkalanka, mutta kun hinta oli niin edullinen.

Googlasin siis vähän että mitä muita Noro lankoja suomessa on ja kauhestelin että ompa kalliit. Mikä siinä maksaa oli ensimmäinen ajatus. Osa hinnasta tulee varmaan tästä:

 "Aidot ja alkuperäiset Noro- neulelangat valmistetaan Japanissa ja ovat käsinkehrättyjä ja käsinvärjättyjä. Käsinvärjäyksessä langat saavat syvät ja vivahteikkaat värinsä, jotka ovat vailla vertaa. Lankojen valmistuksessa ei käytetä lainkaan kemikaaleja tai ammoniakkia, ja ne värjätään myrkyttömillä väreillä. Noro-langoista tehty neule ei nyppäänny eikä veny käytössä, vaan paranee ja pehmenee mitä enemmän sitä käyttää."

Kaikki mikä on käsintehty maksaa, tottakai käsinvärjätty ha kehrätty lanka on kallista. Lisää siihen vielä että langat värjätään myrkyttömillä väreillä. Tässä 3 syytä miksi lanka maksaa. Olenko valmis maksamaan näin paljon langasta? Kyllähän 20-25 e 1 kerästä on paljon. Onko se oikeasti niin hyvä lanka?

Sukkalangaksi kutsutaan esim. Silk Garden Sock lankaa. Onko koostomus 40 % villa, 25 % silkki, 25 % polyamidi, 10 % kid mohair oikeasti sukkalanka, kun olen tottunut että villasukissa on vain villaa ja polyamidia. Toinen ongelma on että mohair kutittaa minua. En ole käyttänyt mitään mohair lankoja tästä syystä joten tämä on syy miksi Silk garden sock saa jäädä hyllyyn. Ajattelin siis että voisin kokeilla Noron uutuus lankaa Taiyo Sock. Teksin kesäsukat langasta.

Taiyo Sock

 
 Noron uusi liukuvärjätty sukkalanka sisältää puuvillaa, villaa, silkkiä ja polyamidia. Riittoisa yksisäikeinen lanka sopii kevätsukkiin ja asusteisiin. Yksi kerä riittää naisen koon 38 normaalivartisiin sukkiin tai pieneen huiviin.

50 % puuvilla, 17 % villa, 17 % polyamidi, 16 % silkki
100 g/420 m
puikot 2.5-3 mm
käsinpesu 30 asteessa

Onko muita Noro lankoja missä ei olisi angoraa tai tuota mohairia. Kokemuksia. Kestääkö sukat? vai heitänkö 20e kaivoon?

2 comments:

  1. Mulla on kokemusta joistakin Noro-langoista. Sukkalangasta olen kutonut huiveja ja jopa purkanut huivin tehdäkseni siitä toisenmallisen. Kulutuskestävyyttä en tiedä, mutta purkamisen kesti "kuin mies" :D siis ei juuri huomannut että oli purettua lankaa (paitsi kiharuudesta). Olen kyllä luottavainen hinta-laatusuhteeseen tässä tapauksessa... ja japanilaiseen tarkkuuteen!

    ReplyDelete
  2. Onpa niissä ihania värejä. En ole tehnyt mitään Norosta, pitäis varmaan ostaa itsekin tuota.

    ReplyDelete