Followers/Kutomassa kanssani

Monday, 30 July 2012

Kädentaito messut,Billnäs 27. - 29.7.2012Kävin eilen(29.7) Billnäsin kädentaito messuilla(http://www.billnas.fi/fi/event/kadentaito.html)Tämän vuoden teemat olivat:

- Kädentaitajien valmiit tuotteet
- Käsityötarvikkeet ja -materiaalit
- Työvälineet
- Mittatilaustöiden toimeksiannot
- Korut
- Puu- ja metallityöt

Itse ostin Lankalinjalta&Villavyytiltä lankaa ja sitten pienen puusta tehdyn magneetin joka oli Muumipeikko.Päivän aikana kävin myös Fiskarsissa ja sitten Raaseborgin kesäteatterilla.

Suosittelen kyllä käyntiä sekä messuilla,Billnäsissä ja Fiskarsissa. Ihanat paikat.

Tässä on vähän kuvia reissusta

Minä tyytyväisenä messujen jälkeen,Billnäs


Monday, 23 July 2012

kesäparveke


Tästä piti tulla laukku, mutta lopputulos oli liian lörpsö, joten teen tästä kesäpeiton.Minulla on 40 eri väriä tässä, joten lopputulos on ainakin värikäs.

Tässä vielä vähän kuvia parvekkeelta. Meillä on tulossa parveke remppa(olisi pitänyt olla jo, mutta kuten aina niin aikataulusta myöhässä) joten tästä syystä kaikki kukat ovat istutettu ruukkuihin, jotta voin siirtää ne heti jos ovat tiellä.

Naapurin kissa istui koko ajan parvekkeella tällä tavoin.Pelkäsin että kohta se hyppää alas.Onneksi oli kiltti ja vain tähysteli lintuja ym.


tässä vielä kuva ex-kassista

Nyt meni kyllä KYH töiden kanssa mönkään.Ei se haittaa. Ensi vuonna uudestaan. Onko muuten olympialaisiin jotain Team Finlandia?,olin mukana 4 vuotta sitten.


Sunday, 15 July 2012

Tiesitkö tämän bambulangasta?"Bambukuidusta

Bambu on melko uusi tekstiilimateriaali, mutta se on nopeasti kasvattamassa suosiotaan käyttömukavuutensa ansiosta. Bambulangasta tehty neulos tuntuu iholla viileältä. Se laskeutuu kauniisti ja on sileää ja kiiltävää. Bambulanka on tunnultaan hyvin pehmeä, mutta samanaikaisesti kuitu on kestävää ja sitkeää.

Bambusta saatava tekstiilikuitu on muunnettu selluloosakuitu. Bambukuitua voidaan valmistaa mekaanisesti tai kemiallisesti. Mekaanisessa prosessissa bambun puumaisesta varresta tuotetaan luonnon entsyymien avulla karstattavaa kuitua, joka kehrätään langaksi. Tämä menetelmä ei rasita luontoa ja sitä sovelletaan myös pellavan ja hampun tuotannossa. Kemiallisessa menetelmässä voidaan käyttää natriumhydroksidia. Bambukuidun tuottajat etsivät jatkuvasti korvaavia luonnonmukaisia vaihtoehtoja luontoa rasittaville kemikaaleille.

Koska bambukuidun rakenne on sileä ja pyöreä, se soveltuu myös hyvin herkälle iholle. Bambu ei allergisoi, ei herkistä eikä ärsytä ihoa, joten sitä käytetään muun muassa lastenvaatteissa. Kuidun rakenteesta johtuen bambu imee 3-4 kertaa enemmän kosteutta kuin puuvilla ja yksi tärkeimmistä bambun ominaisuuksista on antibakteerisuus."

http://www.lankamaailmanordia.fi/tuotteet/neulelangat/hjertegarn/hjertegarnbommixbamboo/

Itse pidän paljon bambu langasta,niin kun olette ehkä huomanneet. Viimeiset lankaostokset ovat kaikki olleet Bambu lankaa,tai lankaa joka sisältää bambua.

Tässä kuva viimeisestä ostoksesta. Ostin 12 kerää Cheval Blanc, Ambre lankaa Anttilasta. Väri valkoinen. Koostomus on 70%bambua ja 30%puuvillaa.

En kyllä yhtään tiedä mitä teen 600 grammalla, mutta enköhän minä jotain keksi, kun kerran halvalla sai.


Thursday, 12 July 2012

Turkista kotiutunut

Heippa,

Taas ollaan koti Suomessa. Matka oli mukava,ihana. Lämmintä oli ja sää oli enemmän aurinkoinen kun sateinen(Mustan meren ranikko on yleensä aika sateinen). Matka meni siis hyvin,pysyimme terveinä ja opin taas vähän Turkkia.

Neulosin matkan aikana paljon,koko perhe oli sitä mieltä että olen pieni tehdas. Sain valmiiksi 2 sukka paria,hihattimen(oli aloitettu Suomessa),topin(vielä pitää kuitenkin yhdistää palat),kaulahuivin ja 2 tiskirättiä. Joten aikamoinen satsi 14 päivässä. Tässä kuvat sukista ja hihattimesta.
Kaikki 3 olivat KYH töitä joten olin aloittanut ne Suomessa ennen matkaa.

Tällä kertaa löysin Turkkilaiset sukat ja ostin ne mukaan malliksi. Minulla on 2 kirjaa miten neulotaan tukkilaiset sukat mutta ajattelin että on helpompi katsoa ohjetta kun minulla on malli.Tässä kuva sukista.


Ostin myös Bambu lankaa. Tällä kertaa peräti 1 kg. Ihanaa saa nähdä mitä keksin tehdä näistä.
Sunday, 1 July 2012

Terveisa Turkista


Heippa,

Huomenna olemme olleet perilla 1 viikon. Matka tanne on aika hektinen. Suomessa lento myöhastyi n 45mınuttia ja me tiedettiin jo lentoja ostaessa etta vaihoaıka Istanbulissa oli todella lyhyt,ja toıvoimme etta lento ei myhastyisı. No nain sıtten kuıtenkın kavı ja stressasımme koko lento ajan Istanbulıın(3 tuntıa) etta mıten jatko lennon kanssa kay. Ehdımmekö vaı mıten kay. Laskeuduımme Istanbulın lentokentalle klo 17.30 ja jatkolento lahtı 18.05. Kun kerroımme tılanteen lento emannalle,han vaın hymyılı ja totesı "ımpossıble to make". No ajattelimme etta pakko on yrıttaa,juoksımme koko matkan passıtarkastukseen ja onneksı jonossa olı vaın 1 ıhmınen ennen meıta. Taman jalkeen matka jatkuı juosten koko lentokentan lapı,koska jatkolento olı kotımaan puolella ja oılmme kansaınvalısella puolella. Voıtteko kuvıtella me ehdımme,mutta olımme lahtöportılla 18.00 ja porttı olı juurı menossa kıını. Jos olısımme vaın 10sekuntıa myöhemmın,emme olısı paaseet koneseen enaa. No hyvın kavı ja paasımme Trabzonın lentokentalle sovıttuun aıkaan. Valıtettavastı laukut eıvat ehtıneet mukaan lennolle,vaan ne tulıvat seuraavalla lenolla. No eı kaıkkea voı vaatıa lentoyhtıölta,kun olı n 30 mınuttıa sıırta laukut koneesta toıseen ja Istanbulın lentokentta on aıka ıso. Saımme sıtten laukut seuraavana aamuna. Onneksı olın oppıunut vııme vuodesta kun laukkunı jaı Istanbulıın ja mınulla eı ollut mıtaan vaatteıta. Nyt repussa olı vaıhtovaatteet ja hammasharja joten saın mukavat vaatteet paalle seuraavana paıvana.

Taalla olen neulonut paljon,saın hıhattımen valmııksı tanaan ja olen myös aloıttanut uutta toppıa.Lanka kaupassa en ole vıela kaynyt,mıehen sısko olı kaynyt etukateen kysymassa olıko heılla bambu lankaa,koska olen joka vuosı ostanut Bambu lankaa taalta kun se on nıın edullısta. No vastaus olı valıtettavastı etta on talla hetkella loppu. Mıehen sısko ılmoıttı etta palaamme kaupunkıın vııkon kuluttua ja kokeılemme onnea uudestaan jos varastoon olısı tullut bambu lankaa,han myös pyysı etta eı laıta kaıkkea bambu lankaa myyntıın jotta saısın sıta varmuudella( mıka palvelu). Turkkılaıset ovat kylla todella ystavallısıa.Katsotaan mıten kay,ostaın kuıtenkın puuvıllalankaa ja mahdollısestı muuta lankaa kaupasta.Nyt on taas ruokaaıka,joten syömaan