Followers/Kutomassa kanssani

Tuesday, 11 September 2012

Tunisian crochet in round-koukkaaminen osa 2

Nyt olen harjoitellut 2 koukkaamistyötä tasona. On siis aika siirtyä seuravaan osaan. Koukkaaminen kaksipäisellä koukulla (Tunisian crochet/Afgan stitch. Eilen ostin kaksipäisen koukun. Valitsin knit pron pitkän koukun ja sitten Cloverin bambu koukun. No eka yritys meni mönkään. Katsoin ohjetta ja olin mielestäni tehnyt juuri niin kuin ohjeessa lukim, mutta jokin meni väärin, sillä kerrokset näyttivät enemmän "nurja" neuleelta. Google sitten auttoi, kun löysin youtubesta tämän videon:

(http://www.youtube.com/watch?v=zQfp88HI2WY)

Jos haluat opiskella ja oppia koukkamaan ympäri esim. tehdälapset niin tässä on hyvä video englanniksi asiasta.Suosittelen siis.

Virheeni oli että en tajunnut jatkaa kerrosta merkin yli(2 kerroksella) vaan lähdin takaisinpäin.Tämä siis johti siihen että nurja puoli näkyi. Huomenna kokeilen uudestaan,paremmalla onnella.Novitan kevät 2012 lehdessä on ohje näille lapasille.


Koukkaaminen on edelleenkin kuitenkin kivaa. Tosin parasta on aloittaa uudet lapaset toisella langalla. Löysin nimittäin netistä tämän kuvan.(http://martanblogi.blogspot.fi/2011/10/kasineita.html) Paljon hienommat kun oma versio. Väriyhdistelmä sopii tähän koukkamiseen( tai englanninkisi tätä teknikkaa kututaan myös Idiot stitchiksi kun on niin helppo :)

Tässä ohje(linkki) Kauhavan aitan patakintaseen joka on http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/F2DBA5B2263828ACC2257907003BC977/$file/Koukutut_patakintaat_31012012.pdf"

For my english reders, check out the you tube video in case you want to learn to do tunisian crochet in round, e.g mittens.


1 comment:

  1. thankyou for the youtube link :)) have a nice day :))

    ReplyDelete