Followers/Kutomassa kanssani

Sunday, 15 July 2012

Tiesitkö tämän bambulangasta?"Bambukuidusta

Bambu on melko uusi tekstiilimateriaali, mutta se on nopeasti kasvattamassa suosiotaan käyttömukavuutensa ansiosta. Bambulangasta tehty neulos tuntuu iholla viileältä. Se laskeutuu kauniisti ja on sileää ja kiiltävää. Bambulanka on tunnultaan hyvin pehmeä, mutta samanaikaisesti kuitu on kestävää ja sitkeää.

Bambusta saatava tekstiilikuitu on muunnettu selluloosakuitu. Bambukuitua voidaan valmistaa mekaanisesti tai kemiallisesti. Mekaanisessa prosessissa bambun puumaisesta varresta tuotetaan luonnon entsyymien avulla karstattavaa kuitua, joka kehrätään langaksi. Tämä menetelmä ei rasita luontoa ja sitä sovelletaan myös pellavan ja hampun tuotannossa. Kemiallisessa menetelmässä voidaan käyttää natriumhydroksidia. Bambukuidun tuottajat etsivät jatkuvasti korvaavia luonnonmukaisia vaihtoehtoja luontoa rasittaville kemikaaleille.

Koska bambukuidun rakenne on sileä ja pyöreä, se soveltuu myös hyvin herkälle iholle. Bambu ei allergisoi, ei herkistä eikä ärsytä ihoa, joten sitä käytetään muun muassa lastenvaatteissa. Kuidun rakenteesta johtuen bambu imee 3-4 kertaa enemmän kosteutta kuin puuvilla ja yksi tärkeimmistä bambun ominaisuuksista on antibakteerisuus."

http://www.lankamaailmanordia.fi/tuotteet/neulelangat/hjertegarn/hjertegarnbommixbamboo/

Itse pidän paljon bambu langasta,niin kun olette ehkä huomanneet. Viimeiset lankaostokset ovat kaikki olleet Bambu lankaa,tai lankaa joka sisältää bambua.

Tässä kuva viimeisestä ostoksesta. Ostin 12 kerää Cheval Blanc, Ambre lankaa Anttilasta. Väri valkoinen. Koostomus on 70%bambua ja 30%puuvillaa.

En kyllä yhtään tiedä mitä teen 600 grammalla, mutta enköhän minä jotain keksi, kun kerran halvalla sai.


1 comment:

  1. Hi there Linda, Always lovely things happening on your blog.. beautiful colours ..

    ReplyDelete