Followers/Kutomassa kanssani

Sunday, 29 April 2012

Novita Miksi nyt näin?

Novita kertoi tämän neulomossa: Syksy 2012 tuo mukanaan Novitan lankavalikoimaan mukavia uutuuksia. Kevät/kesä -langat Tennessee ja Miami poistuvat, antaen samalla tilaa syksyn uusille tuotteille. Alpacakin saa väistyä uusien tuotteiden myötä. Kaikki 3 yllämainittua lankaa ovat ihania. Minun kysymys on että miksi lankoja pitää koko ajan uusia?Novitalla on vuosien mittaan ollut paljon hyviä lankoja, joista on luovuttu ja joita ainakin itse olen jäänyt kaipaamaan (kuten Bambu, Luxus -Wind,cotton ja Cloud sekä nyt poistuvat Tennessee ja Alpaca)! Tarvitseeko sitä nyt niin koko ajan uudistua??? Kohta en enää viitsi ostaa näitä lankoja. Mitäs seuraavaksi 7-veikka,nalle,isoveli? Onneksi ostin 26 kerää Miamia Hulluilta päiviltä, nyt ei auta muuta kun ostaa Alpacaa ja Tenneseetä varastoon. Mutta olen kyllä hyvin pettynyt tähän firmaan. Saa luvan olla todella hyvät uutuudet.

10 comments:

 1. Juuri näin. Väritkin saisivat olla pysyvämpiä, eikä niitä tarvitsisi aina uusia.

  ReplyDelete
 2. Samaa mieltä ollut jo pitkään, Novitan toiminta on muutenkin vähän krhm... sanonko mistä. Langan laatu on mennyt luvattoman huonoksi jne. En enää osta Novitaa muuta kun alennuksesta, koska täyden hinnan arvoisia ne langat eivät enää ole.

  ReplyDelete
 3. En ymmärrä miekään, miksi koko ajan pitää muuttua? Just kun pääsee sinuiksi tietyn langan kanssa, niin kohta sitä ei enää valmisteta:( Bambu on niitä, mitä mie kaipaan. Väritkin vaihtuu liian ahkeraan. En tykkää enää Novitasta;(

  ReplyDelete
 4. Ihan samaa mietin. Ei ehdi kaikkia edes kokeillakaan, kun jo vaihtuvat tai värit häviävät, että jos jotain meinaa vasta vähän ajan päästä totetuttaa, niin pitää hamstrata, jos mielii, että saa haluamansa. Voi ei, pitääkö nyt tuota Alpaca lankaa jostain hamstrata, sitä tarvitsen.

  ReplyDelete
 5. Samaa mieltä minäkin. Syksyllä poistuu myös Rose mohair, joka muuttaa nimeä ja koostumusta. Itsellä tuli mitta täyteen Novitan muodin perässä juoksemisen kanssa ja lopetin tilaukseni.

  ReplyDelete
 6. Minäkään en tykkää näin nopeasta vaihtuvuudesta. Sen takia onkin kiva neuloa toisten valmistajien langoista kun niistä voi hankkia samaa lankaa lisää vielä seuraavanakin vuonna...

  ReplyDelete
 7. Samaa harmittelen minäkin ja osittain tästä syystä jo siirtynyt pirtkälti käyttämään muiden valmistajien lankoja. täytyiskös pistää adressi vetämään lankojen pysyvyyden vuoksi.

  ReplyDelete
 8. Samaa mieltä täälläkin ollaan. Olen myös harkinnut samaa kuin Drucilla, jos lopettais koko tilauksen. Nykyisin ei jaksa enää novitan lehtikään innostaa, alas päin sekin on mennyt.

  ReplyDelete
 9. Itse olen boikotoinut Novitan lankoja jo vuosia. Aina välillä hipelöin ja mietin pitäiskö... mutta sitten muistan, että kaikki kiva loppuu, ei aikanaan vaan Heti. Kerran ostin Bambua, onneksi tarpeeksi, mutta siihen se on jäänyt.

  Novitan langoista ei kotimaassa valmisteta kuin ne tutut 7-velj ja oliko se Isoveli. Kaikki "uutuus"langat ostetaan ulkomaisista kehräämöistä. Voihan olla että syy uutuuksien nopeaan katoamiseen on valuuttakurssien vaihtelut, eli lanka on tullut liian kalliiksi heidän ostaa sisään ja myydä edelleen. Taannoinhan eräs salapoliisibloggari bongasi Tico-ticon ja erään saksalaisen langan identtisyyden.

  ReplyDelete