Followers/Kutomassa kanssani

Saturday, 17 March 2012

kesäkurpitsalasagne

Taas vähän eri aihe tässä blogissa.Kokeilkaa tätä reseptiä, on todella hyvä lasagne,jos olet vege vaihda jauheliha esim sieniin.


6 annosta
800 g kesäkurpitsaa
ripaus suolaa
Jauhelihakastike
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 paketti (400 g) sika-nautajauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
2 pakettia (à 125 g) mozzarellajuustopalloja
1 dl juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä työlaudalle ja ripottele päälle suolaa. Anna hikoilla 15 minuuttia. Pyyhi kuiviksi talouspaperilla.

Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattisose ja hetken valunut tomaattimurska. Mausta seos. Viipaloi mozzarellajuustot.

Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, mozzarellajuustoa ja jauhelihaseosta niin, että päälle tulevat kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

1 comment:

  1. Näyttä ja kuulostaa hyvälle! Tuota tarvisee kyllä kokeilla, kiitos ohjeesta. Mukavaa lauantaiiltaa:)

    ReplyDelete