Followers/Kutomassa kanssani

Saturday, 31 December 2011

Minun käsityövuosi 2011:80 projektia ja n.15 kg lankaa

aika hurja luku. Minulla on vielä yhden lapaset puikoilla joten kun lisään sen niin tulos on melkein 15 kg lankaa. No varastoni on myös n 15 kg joten on minulla vielä lankaa jota voin kuluttaa. tuo 15 kg lankakulutus koostuu 80 projektista. Ainakin 11 pipoa, 11 sukkaparia, 11 lapaset ja 11 kauluri/kaulaliina löytyy projekteista.

Vuosi 2011 on minusta ollut hyvin antoisa, olen ollut nyt vuoden lelujen parissa ja hyvin olen viihtynyt töissä. Vapaa aika menee myös mukavasti kun on tämä blogi, neuleet ja virkkaustyöt. Ihana mies on edelleen vieressäni, ja hän on maailman ymmärtäväisin että tarvitsen laatuaikaa lankaprojektien kanssa. Hänkin on taiteilija joten ehkä tämä on päällimmäisin syy miksi ymmärrystä on.

Perustin Ravelryssä ryhmän: 12 hats in 2012(12 pipoa vuoden 2012 aikana) Tervetuloa mukaan ryhmään.

Huomenna on arvonnan aika. Onnea kaikille!

Ei muuta kun HYVÄÄ UUTTA VUOTTA kaikille lukijoille!
And to my english readers: HAPPY NEW YEAR!!!!! Next year I try to write more in englsih.

Tuesday, 27 December 2011

Tulkaa osallistumaan arvontaan....

Luulin että saisin järjestää tämän arvonnan vasta ensi vuonna, mutta olette käyneet täällä niin ahkerasti että laskija näyttää jo yli 10 000. Palkintoa en ole vielä edes ajatellut. Katsotaan sitä sitten arvontapäivänä. Arvonta on voimassa 1.1 2012 klo 18.00 asti.

Arvonnan ohjeet:
eli yhden arvan saat kommentoimalla ja kertomalla mikä on viimeisin lankaostoksesi. Kerro myös mitä lankaa toivot voittavasi ja jos on joku väri mitä et missään nimissä halua.

Toisen arvan saat jos olet lukijani tai liityt lukijakseni arvonta aikana :)

Ja kolmannen arvan saat jos mainostat arvontaa blogissasi.

Muista mainita kommenttia jättäessäsi montako arpaa lunastat! Tuo lankakuva on myös arvontanappi jos haluat mainostaa arvontaa blogissasi.

ONNEA arvontaan!!!!

Tässä minun viimeisin lankaostos 3 kerää tumman lilaa Gjestal Tinde lankaa(kuvassa on vain 2)


Langan tiedot

50 % perulaista villaa, 50 % tencelliä
100 g = n. 180 m
Puikkosuositus: 4,5 - 5 mm
Tiheys: 20 s = 10 cm
Käsinpesu

Sunday, 25 December 2011

uusin neulekirja ja lapaset-newest knitting book and mittens

Sain tämän kirjan mieheltäni joululahjaksi/ I got this book as a Christmas gift from my man.


Ei muuta kun neulomaan kissoja/Just have to start knitting cats.

Nämä lapaset ovat nyt puikoilla(1 on jo tehty). Jätin vain tonttukuvion pois kun ajattelin että ei niitä tonttuja halua katsella sitten joulun jälkeen.
I am knitting these mittens(1 is already dune). I just left out the Christmas gnomes, because I know that you don't want to look at them long after Christmas

Thursday, 22 December 2011

synttärit ja lomaa/Birthday and vacation

Eilen kun tulin töistä niin mies yllätti minut synttäri illallisella,lahjoilla ja hienolla kukkakimpulla. Olin kyllä niin yllättyntyt kun synttärit ovat tänään ja olen lomalla, niin ajattelin että tänään synttäreitä juhlitaan. No eilinen oli kyllä todella ihana ilta. Lahjaksi sain Bubleen uuden joulu CD ja sitä kuuntelin sitten yötä myöten kun yritin etsiä joulutunnelmia ja neuloin miehen joululahjaa kun hän nukkui :)(tälleen meillä)katsotaan jos onnistun saaman lahjan edes valmiiksi, huonolta näyttää kun on enää 2 päivää jouluun.

Tässä samalla toivotan teille kaikille lukijoille HYVÄÄ JOULUA!!!!


To all my readers MERRY CHRISTMAS!!!!!

GOD JUL till alla mina läsare!!!

Nyt lähden jatkamaan synttäreiden viettoa.

Sunday, 18 December 2011

huovutetut lapaset/Felted mittens

Tonttu on taas ollut ahkera viikonlopun aikana ja syytä onkin kun joulu on jo ovella. Tässä huovutetut lapaset. Saaja tuskin käy lukemassa blogiani joten uskalsin laittaa kuvan tänne. En kuitenkaan kerro kuka saaja on jos hän vaningossa eksyy tänne :D.Lapset kävivät 2 otteseen koneessa kun eivät huopuneet tarpeeksi ekalla kerralla.

Are a Christmas present, will not tell for whom, because he/she visits my blog every now and then

Lanka:Pirtin kehräämön karstalanka 2*140, 81 g ja 10 g Evillan vironvillaa
Ohje: Perus lapaset

Yarn: Pirtin kehräämön karstalanka 2*140, 81 g and 10 g Evilla wool yarn(Estonian artyarn)
Pattern: Normal felted mittens


Jälkeen/After:


Ennen/Before:

Saturday, 17 December 2011

Olisinko minä se valittu????

En ole uskaltanut kirjoittaa tästä mitään tänne.Nyt uskallan paljastaa tämän.Novitalla oli vapaa työpaikka, heidän LankaDeli myymälässä ja minä hain tätä paikkaa. Ilmoitus oli laitettu 17.11.2011, ja mietin asiaa viikonlopun yli, ja päätin sitten että kyllä minun on pakko hakea sitä, kun olisi unelmatyö ja vaatimukset olivat kohdillaan.

Oletko sinä Novita LankaDelin uusi asiakaspalveluhenkilö? Oli hakemuksen kysymys. Vastasin tietysti että olisi.

No sitten meni pari päivää ja sain soiton että tervetuloa haastatteluun, olin ihan onnessani että pääsin haastatteluun. Sitten haastattelun jälkeen ei kuulunut mitään, odotin viikon, odotin toisen viikon ja sitten vihdoin eilen tuli soitto asiasta. Valitettavasti minua ei valittu:( Totta kai harmittaa, mutta olen kyllä iloinen että pääsin noin pitkälle ja että uskalsin hakea. Ehkä sitten ensi kerralla. Minulla on kuitenkin vielä ihana lempi harrastus jäljellä ja mukava vakituinen työ, joten en menettänyt mitään tässä :)

Mukavaa lauantaita!

Kuva on Novitan Lankadelistä

Wednesday, 14 December 2011

rakas mummi sairaalassa :(

Tämä ei nyt ole minun viikkoni ollenkaan. Tänään minun enoni soitti ja kertoi että rakas mummini on viety sairaalaan. Hän oli käynyt terveysasemalla tarkastuksessa ja saanut kuulla että verenpaine on aivan liian korkea. Lähettivät hänet suoraan sairaalaan. Mummi on se henkilö joka on opettanut minulle neulomisen ja virkkaamisen. Olin hänen neulomus oppitunnilla ensimmäisen kerran kun olin 6 vuotias. Tällöin opin vain aina oikeaa neuletta. Muistan että ensimmäinen työni oli kaulahuivi joka ei ollut mitenkään tasainen vaan huomasi kyllä että se oli ensimmäinen työ. Mutta olin niin ylpeä huivistani. Siitä se harrastus sitten alkoi. En neulonut paljon, enkä mitään vaikeata. Kässäri tunnilla koulussa piti tehdä lapaset ja, silloin menin taas mummin oppitunnille. Lapaset olivat minulle niin rakkaat ja itkin kun hukkasin ne bussimatkalla. Äiti yritti osaa samanlaiset minulle, mutta eihän ne olleet minun tekemät, joten hylkäsin ne. Teininä en neulonut melkein mitään mutta sitten lukion jälkeen kaipuu langan perään tuli takaisin. Kävin mummin käsityökorilla lainaamassa puikot ja sain muistaakseni Novitan 7 veljestä harjoittelu langaksi, oi niitä muistoja.
Sain itse asiassa äsken viestin tädiltäni että mummi voi niin hyvin että pääsee vielä tänään kotiin. Mikä helpotus. Olin huolissani rakkaasta mummistani, onhan jo 84 vuotias ja asuu vielä yksin. Niin siis jos ette muista niin mummi ja ukki ovat kasvattaneet minut 6 vuotiaata asti, tämän takia on on minulle hyvin tärkeä ja kuten tekstistä ehkä ymmärtää minun käsityöopettajani. Huomenna soitan hänelle taas ja toivon että hän voi hyvin. Nyt menen katomaan lankakoriini, se rauhoittaa.

Tässä minä olin mummin ja ukin kanssa kalassa, tämä oli minun viimeinen kalareissu ukin kanssa.

Sunday, 11 December 2011

helpotus

Olen koko viikonloput+perjantain kärsinyt tukossa olevasta korvasta. Tilaan on liittynyt pientä kipua,mutta isoin ongelma on huono kuulo. En kertakaikkiaan kuullut melkeen mitään vasenmalla korvalla. Minulle yleensä käy vain näin kun olen lentänyt, mutta nyt olen ollut ihan maan tasalla koko ajan. No perjantai ja lauantai meni silleen että ajattelin että kyllä se avautuu kohta. Kun mitään ei tapahtnut niin kävin tänään apteekissa kysymässä neuvoja. Totesivat että minun kannattaa ostaa korvan puhdistus ainetta. No sitä sitten ostin ja riensin kotiin kokeilemaan. Ensimmäisen spay ruiskun jälkeen korva avautui vähän, mutta toisella hoitokerralla se sitten avautui kokonaan. Kuulen taas kaiken ihanaa.

Viikonlopun olen ahertanut käsitöiden parissa, tarkemmin useamman joululahjan kanssa. Viimeisin on että ajattelin jos tekisin huovutetut lapaset vironvillasta/pirtin kehräämön karstalangasta. Toistaiseki tämä on vain idea kun en tiedä a) millä puikoilla neuloisin niin että lapaset ovat sopivat, toinen ongelma on että en tiedä miten monta silmukkaa minä loisin. Ideoita otetaan siis vastaan. Ajattelin tehdä nämä miehelle jolla on aika isot kädet, ja sitten 2 teini pojalle.

Tykkäämme pingviineistä täällä meillä(ellei joku tätä tiennut) tässä tällainen hauska kuva pingviineistä, nyt heillekin voin neuloa paitoja :D

Saturday, 10 December 2011

puro setti

Tänään sain valmiiksi Puro setin. Settiin kuuluu kauluri,lapaset ja pipo. Mietinnässä jos pidän setin itse tai annan sen joululahjaksi.

Ohjeet: Novita syksy 2010,Novita talvi 2010 ja pipo on Novitan peruspipo
Lanka: Novita Puro,luumipuu 210g
puikot: 6mm(kauluri),5,5mm lapaset ja 5 koukkuIllan olen yksin kotona, mies on tekemässä pienen keikan kitaransa kanssa, mutta koska hän esintyy jonkun yllätysjuhlissa, ja sankari on ihan tuntematon minulle niin en ole katsomassa esitystä. Toivottavasti menee hyvin. Taidan jatkaa käsitöiden parissa ja katsoa jonkun elokuvan.

Mukavaa viikonloppua

Tuesday, 6 December 2011

ensi lumi ja suomen Itsenäisyyspäivä!


Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen kansallispäivä, jota vietetään 6. joulukuuta 1917 tapahtuneen itsenäistymisen kunniaksi. Tämä on mielestäni todella tärkeä päivä. Haluan jollain tavalla osoittaa kunniani. Yksi kunnioitus tapa on kynttilät. Lyhdyissä on kynttilät ja sisällä pöydällä on paljon tuikkuja ja illalla katson sitten linnan juhlia.

Itsenäisyyspäivä on myös osa joulua meillä, olen joka vuosi ostanut osan joulukukista ennen 6.12. Meillä on nyt kotona valkoinen amaryllis ja punainen joulutähti. Toivomus on että amaryllis aina kukkisi 6.12. No tänään sitten nuppu avautui, joten kyllähän se kukkii:). Ilmeisesti olen oppinut jotain kukista 5 vuoden aikana(olin kukkaosaston myyjä).Eilen minulla oli vapaa päivä töistä joten kävin jouluostoksilla ja tein joulupalloja. Sain aikaiseksi 3 kpl. Ostin joulupallo kirjan sunnuntaina ja ohje on kyllä aika helppo. Tässä ensimmäiset 3 palloa.


Viime yönä otin sitten pari kuvaa ensi lumesta täällä Helsingissä, olihan se mukava herätä kun maa oli valkoinen.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Saturday, 3 December 2011

meidän koiranpentu-Cookie

Meille muutti eilen pieni söpö koiranpentu. Hänen nimensä on Cookie. Cookie on pieni kultasennoutaja. Ainoa miinus on että hän ei ole oikea :( Cookie on interaktiivinen lelu koira. Hän kuuluu Hasbro firman Furreal friends sarjaan. Tässä Hasbron mainos teksti lelusta: Cookie-pehmokoira, joka reagoi ympäristöön. Koira mm. tunnistaa kun sitä silittää ja reagoi siihen liikuttamalla päätä ja ääntelehtimällä. Hän vastaa sinulle kun puhut hänelle. Cookie reagoi sinun ja vinku lelunsa ääneen. Pennulla on pehmeä vartalo ja jalat. Mukana tulee koiran leikkikalu ja kaulapanta.

Olen töissä lelujen parissa ja ostin meille tulleen näytteen miehelleni. Meillä oli eilen " Anniversary", me olemme olleet nyt 2 vuotta yhdessä. Tykkäämme koirista, mutta koiran ottamisessa on omat haasteet ja sitoutuminen. Meille kun ei oikeaa koiraa ole muutamassa useammasta syystä.1) pieni asunto 2)olemme aina 1 kuukauden turkissa, kuka hoitaisi koiraa 3) sitoutumien, että jonkun pitää tulla töiden jälkeen heti koti ulkoiluttamaan pientä, ei ole vapautta. No muun muassa näistä syistä ostin sitten meille lelukoiran. Onhan tämä neiti söpö ja vähän kun oikea koira, hän osaa haukkua, liikuttaa päätä ja pureskella omaa luuta. Hän kuulemaa myös tunnistaa omistajan äänen.

tässä pari kuvaa neidistä
ja yksi video youtubesta. Ei ole meidän. Otin kyllä oman videon mutta en saanut sitä tänne :(sitten käsitöihin.

teen tällä hetkellä liekkisukkia(1 valmis) samalla teen aina oikeaa takkia 7 veljeksestä, jossa väri vaihtuu n joka 2 kerros. Nyt saanut koko etu ja takakappaleet tehtyä. tässä kuva takista keinutuolilla.