Followers/Kutomassa kanssani

Sunday, 27 November 2011

missä pakkasyö luuraa?

On kyllä lauhaa ulkona vaikka ulkona on myrsky.Hyvä syy olla sisällä. Sain tämän valmiiksi kun katsoin tanssii tähtien kanssa, nyt sitten odottelen vain pakkasyötä :)

Mutta sitten projektiin...Onnistuin..... Aloitin neulomaan tätä torstaina ja tähtäin oli että se on tänään valmis. Aloitin neulomaan tätä neuletreffeillä ja kaverit katsoivat ihan hämmästyneesti että ajotko saada tuon valmiiki sunnuntaiksi. Mutta onnistuin tässä kuten näätte. Syy että huomenna minulla on tärkeä päivä ja halusin jotain uutta itse neulottua(kerron tästä myöhemmin jos on aihetta). Minulla on jo tämä tunika jonka neuloin vuonna 2009, mutta sitä olen käyttänyt niin ahkerasti että en kehdannut laittaa sitä päälle, joten neuloin messulangoilla(novita puro pakkasyö) uuden tunikan.

Ohje: Novita syksy 2009,tein sen myös tällä kertaa pyöröpuikoilla
Lanka: Novita puro, pakkasyö, 230 g
koko: S
Työn kesto: 4 päivää


Nyt nukkumaan, tästä syystä en ole tässä mallina, minulla on jo yöpuku päällä :D

Saturday, 26 November 2011

joulun odottelua, jouluun alle 1 kuukausi

Olen jouluihminen, tykkään joulusta. Saa olla läheisten kanssa ja nauttia hyvästä ruuasta ja toivon mukaan rauhasta. Joulusta on vaan tullut niin kaupallinen, ja minun mielestä siitä tulee koko ajan enemmän kaupallinen. Tämä on surrullista koska minusta joulu on sitä aikaa milloin muistaa kaikki läheiset vain sillä että syödään ja ollaan yhdessä. Tykkään toki antaa paketteja ja onhan se mukavaa saada lahjoja, mutta eihän se pitäisi olla se 1 juttu. Ennen joulua kaikki ihmiset juoksevat ympäri kauppoja etsimässä joululahjoja. Olen viimeiset 5 joulua ollut töissä myymälässä ja olen nähnyt sen hysterian omin silmin joka vuosi. Itse en tänä vuonna onneksi ole sillä puolella enää vaan voin nauttia "rauhallisesta" konttorista(on sielläkin vilinää mutta se ei ole sitä lahjojen etsimis hysteriaa). Tänä vuonna rakkaat saavat jonkun lahjan, mutta en lähde stressamaan kauppoihin(en ainakaan ajatellut). Tänään otin esiin joulukalenterin 2 sain töisä lahjaksi ja 1 olen ostanut itse. Eiköhän nämä riitä meille 2 joulukalentereiksi.

Rauhallista pikkujoulua, huomenna onkin jo ensimmäinen adventti.

Tuesday, 22 November 2011

uusi pipo-rastatime?

malli on oma. Lankana Pirtin kehräämön karstalanka, 48 g olisi kulutus keittiövaan mukaan.Neulottu 3mm ja 3,5 puikoilla. Ohje tulee vielä tänne" my design" sivulle jos kiinostutte. Kuvaaja mieheni. Tunsin itseni huippumalliksi, tai ainakin malliksi, kun hän oli katso tuonne, älä naura, älä liiku...tässä pari kuvaa :)älä naura....heti kuvan jälkeen purskahdin nauruun...


viimeisin kuva on eilen kokeiluvaiheesta. Kyllä se mahtuu päähään :D

Sunday, 20 November 2011

messureissu 19.11.2011

Aikainen herätys ollakseen lauantai. herätykello pirisi klo 7.00 ja bussi vantaalle lähti klo 8.00, josta jatkoimme matkaa bestiksen kanssa autolla. Autoon hyppäsimme 8.45 ja tampereella olimme 11.00. Päätimme jättää auton Citymarketin parkikkselle kun messualueen parkkikseen oli niin tungosta. Otimme siis riskin että voisime saada sakot kun parkkiaika oli aika lyhyt. Kävelimme sitten sen lyhyen matkan hallille ja olimme nopeasti sisällä. Narikka oli täynnä joten jouduimme kantamaan takit,onneksi Fiskarsilla oli ilmaiset paperipussit heti oven vieressä, joten siinä pystyi kätevästi kantaa takkia.
Aloitimme A hallista ja kävimme sitten C hallissa. A hallista ostin 2 tilkkua(pingviini ja kissat),joululahjan(saunatuksu), Regia fjord lankaa ja pirtin kehräämön karstalankaa. A hallista ostin sitten vain Novitalta lankaa(2 kerää Nallea, 5 kerää puroa). Kaverini osti sitten neulotun pupun,tilkkuja,tilkkuveitsen ja kirjan.

Messuilta lähdimme vasta 16.45 ja suuntasimme heti Ideaparkiin syömään.Kotona olin sitten n.22.00 kun pysähdyimme iltateellä huoltoasemalla. Oli aivan ihana messureissu ja olen ihan tyytyväinen messuostoksiin. Tässä kuva ostoksista.kuvia kun ei saanut ottaa messuilla niin niitä ei sitten ole.

Friday, 18 November 2011

huomenna Tampere kutsuu

Huomenna pääsemme vihdoin bestiksen kanssa Tampereen kädentaito messuille. Kamera on jo pakattu joten laitan kuvia meidän messureissusta tänne. Hyvää yötä ja kauniita unia.

Tuesday, 15 November 2011

möi 900 grammaa lankaa, mutta osti rahalla 400g uutta lankaa :)

Tunnustan: Olen ihan lankaaddikti. Kun lankapussista sain myytyä 900g lankaa ja sinne jäi vähän väljästä niin kävin sitten lankakaupassa ostamassa 400g uutta lankaa. Möin Novitan Tempo lankaa ja ostin sitten Sandnes garn Sisu lankaa, 8 eri väriä. Tavoitteena on tehdä värikkäitä kirjoneule lapasia ja ehkä jopa sukat.


Olen ollut nyt ihan laiska päivittämään blogiani. Viimeisestä olen saanut Novita Jambo boleron valmiiksi, Novita Isoveli pipon, Novita nalle kukkaketo(krasse) lapaset valmiiksi.Viime viikolla kävin myös 2 neulomistreffeillä, oli ihan mukavaa ja rentouttavaa. Erityisen mukavaa oli olla neulomassa entisen työkaverin käsityöryhmän kanssa, meitä oli vain 3, mutta ei se haitannut. Mukavaa oli ja sukkakin valmistui illan aikana.

Ylen uutisissa oli viikonloppuna juttua neulomisesta, käykää katsomassa jos kiinostaa.

http://areena.yle.fi/video/1321124017627

tämä on kyllä niin totta.

Saturday, 5 November 2011

kynttilävalossa

Istun täällä kynttilävalossa viettämässä iltaa mieheni kanssa. Tein meille hienon illallisen, Lampaan pihvit,kermaperunat,uunijuurekset ja punaviinikastiketta. Täytyy myöntää että oli hyvää. Tässä kynttilävalossa ei pahemmin neulota, mutta ei se mitään neuloin jo aamupäivällä. 1 Saame lapanen on valmis. Lankana Novitan 7 veljestä. Ohje on ihanasta Solveigs Vantar kirjasta. Elämäni kallenin käsityö kirja. Nyt teen sitten loppuelämän kirjoneulelapasia kun siin on niin monta ihanaa ohjetta. Lapaskuun aikana saan ainakin tehdä useammat lapaset.Ei muuta kun hyvää illanjatkoa kaikille lukijoille ja mukavaa pyhäinpäivää.