Followers/Kutomassa kanssani

Friday, 30 September 2011

Maailman suurin tilkkupeitto -tempaus

huomenna se sitten on.Ajon mennä paikan päälle katsomaan. Sain vasta hetki sitten valmiiksi oman peiton tempaukseen. Lankana Novita 7 veljestä, 380g. Toivottavasti tämä lämmittää saajaa. Mielenkiinnolla odotan huomista että saa nähdä sen jättipeiton. On varmaan hieno. Laitan tänne kuvia sitten illalla.

This blanket is my charity blanket. Let´s see if we can make a world record of this. That is the aim.

Thursday, 29 September 2011

lankaostoksilla/yarnshopping


Lankasaalis 600g lilan väristä Novita Jambo lankaa/new yarn: 600g purple Novita Jambo yarn ja/and 300g Novita Sylvia lankaa/yarn väri valkoinen/color white.

kohta minulla on aivan liikaa lankaa(tai siis miehen mielestä kun säilitystila loppuu, iiik...eikun puikot heilumaan :)) I soon have too much yarn acording to my husband, this because of storage problams. So the solutuin is. knit :)

Tuesday, 27 September 2011

5000 kävijän arvonta, aikaa Sunnuntaihin

Kommentoikaa tähän ja ossallistukaa minun blogini 5000 kävijän arvontaan(periaatteessa tällä on käynyt vielä enemmän, kävijälaskuri mutta tämä luku laskurin mukaan). Kertokaa vaikka kommentissa jokun kiva jutun tai mikä on teidän suosikki lanka. Sana on vapaa :)Palkintona:Novitan pöllö lanka + pieni yllätyslanka(puikot etivät kuullu palkintoon.)

Arvonta suoritetaan 2.10. Kaikki osallistumaan.

Sunday, 25 September 2011

miksi en opi lukemaan ohjeita?

Siis minulle herää kyllä nyt kysymys että miksi minä en voi lukea neulonta ohjeita niin tarkasti että teen oiken. Olen nyt neulonut tätä Lanesplitter hametta ja aloin yhtäkkiä ihmetellä että teen kyllä kavennukset mutta hame ei kapene. Syy tein vääränlaisen kavennuksen(ohjeessa ssk ja tätä en tehnyt) ja olin neulonut niin paljon jo että en halunnut lähteä purkamaan hametta. Ensimmäisestä hameesta tului sitten Lanesplitter huivi. Saa lämmittää hartioita töissä. Värit ovat aivan upeat ja tässä on 115 g eri värisiä puroja.

Aloitin sitten uudestaan tekemään hameen ja tällä kertaa kavennukset meneät oikein :) Ehkä sitä virheistä oppii :)

Tässä pari kuvaa Lanesplitter huivistaSaturday, 24 September 2011

Lanesplitter+värjätyt langat/Lanesplitter+colored yarn

Lanesplitter hame/Lanesplitter skirt. Lanka/yarn: Novita puro

Olen nähnyt niin monen tekevän tämän hameen. On todella kaunis. Päätin tehdä sen eri värisistä puro langoista kun niitä on kaapissa. Näin pitkälle olen nyt päässyt ja aloitin torstai iltana. Ilokseni kun kävin postissa joka on valintatalossa niin löysin puro lankaa kantaasiakas hintaan ja vielä vanhat värit. Ostin sitten 3 kerää metsää,3 kerää usvaa ja 3 kerää luumupuuta. Ainostaan usva menee tähän hameseen kun tuo kivi on loppumassa parin kerroksen jälkeen. Muut jäävät lankakoriin odottamaan seuravaa projektia.

Värjäsin myös lankaa alkuviikosta, tässä 2 kerää kuvattuna, kaikki 5 kerää ovat samansävysiä.


Värjätty lanka: Sipuli/Colored yarn: Onion

Wednesday, 21 September 2011

villatakkien ohjeet valittu/Patterns chosen

Aloitin neulomaan tätä mallia tänään. Lankana Novita Isoveli. Started this pattern today. Yarn Novita Isoveli. Tämä meni puikoille kun katsoin unelmien poikamiestyttöä. Vihdoin Gillian tajusi lähettää sen idiootin kotiin. I stated this when I was watching Bachelorette.

Kuva/Photo: Drops

Valitsin Mambo langalle tämän mallin. For my Novita Mambo yarn I chose this pattern.

Kuva/photo: Novita

Tuesday, 20 September 2011

8 asiaa minusta mitä et tiennyt....vai tiesitkö?uusi tunnustus

tässä lempipaikkani neuloa. Sama paikka kun Minni hiirellä.


ja sitten tunnustukseen. kiitos violettia ja villalankaa
Tunnustuksen saaneen pitää;

1. Kiittää tunnustuksen antajaa.
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta.
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.


1. Inhoan ja pelkään käärmeitä ja hämähäkkejä.
2. Minun mummi ja ukki ovat kasvattaneet minut.
3. Unelmani on saada oma piha,jotta voin kasvattaa yrttejä ja kukkia.
4. minulla on lukivaikeus eli dysleksia (lukemisen ja kirjoittamisen vaikeus)
5. muummin asiosta tykkään käsitöisä, toivomus olisi että tämä voisi olla ammaatti jonain päivänä
6. tykkään tehdä ruokaa, mutta en halua tiskata tämän jälkeen
7. teen myös ristipisto töitä ja opettelen ompelemaan(en siis vain neulo & virkkaa)
8. Mummini ammatti oli ompelija, mutta hän teki myös paljon neuleita tilaustöinä.

Tuo oli vielä helppoa, mutta viimeinen osuus eli tunnustuksen jakaminen eteenpäin on niin vaikeaa! Sillä täällä on mielettömästi aivan ihania blogeja. Mutta tässä olisi kahdeksan blogia:

1.Yhden kissan orja
2.raitalammas
3.villaviidakko
4.garnhamstern
5.neuleaddiktio
6.Annikas pysselblogg
7.Katjuksa
8.napit puuttuu

mukavaa illanjatkoa teille kaikille

Monday, 19 September 2011

villatakkin ohje hukassa,APUA?

ostan koko ajan uutta lanka ja ajatus on ollut nyt sama koko ajan.Uusi villatakki talveksi. Kaikki 3 lankaa ovat Novitan. Nyt minulla on 1000 g isoveljeä(hankittu elokuun alussa), 1200g tempoa(ostettu elokuun lopussa) ja sitten eilen ostettua Mamboa(1000g). Minun pitäisi siis tehdä 3 villatakkia mutta malli puuttuu. Ideoita. Halaisin vähän haastetta,ehkä joku palmikko kuvio. Ehdotelkaa minulle mallia näille niin että saan inspiraation aloitta.

Olisiko tämä hyvä ohje?


Tänään värjäsin sitten 150 g 7 veikka sipulilla, lopputuloksen näette kunhan lanka kuivuaa. Värjääminen on kyllä ihan kivaa, mutta haluaisin että värit tarttuisivat voimakkaimmin. Missä vika?

Sunday, 18 September 2011

Sukkasato 1.9-18.9+lankojen värjäys

tänään päätin kokeilla värjätä lankaa. Laitoin kattilaan vähän sitä sun tätä(muumuassa persiljaa, teetä)ja annoin vedessä kiehua 30min ja lisäsin sitten langan. tässä lopputulos. Lanka on vähän ruskan kellertävä, ei ole ainakaan valkoinen. Ensi kerralla laitan kyllä ihan vain Koolaid mehua koska siitä ainakin näkee lopputuloksen ja olen vuosia sitten tehnyt tämän. Päätin nyt vain kokeilla. Lanka on 7 veikka.


Sitten tässä on kuva tähän mennessä tehdyistä sukista. Sukkasato edistyy koko ajan :)


My sock harvest is going ok, this are the socks that I have dune so far. I also colored some yarn today. This yarn was white, now it is a bit yellow. Next time I just color the yarn with Kool aid as I have dune sometimes.

Monday, 12 September 2011

Jälleen UusiTunnustus,KIITOS!!!


kiitos sattumasoppa

Tunnustuksessa vastataan viiteen kysymykseen ja lähetetään tunnustus eteenpäin viidelle ystävälle.

1. Lempiruoka:Tykkään monesta ruuasta, nyt oma suosikki on kyllä ratatouille(itse tehty)
2. Lempimakeiseni: Suklaa,mutta olen laihiksella joten herkuttelu on jäänyt vähäiseki(on myös tehnyt että tuloksia näkyy)
3. Lempiluettavani:Käsityölehdet ja -kirjat ovat tietysti myös mieluisia, mutta luen myös mielellään dekkareita(esim.Liza Marklund)
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: sohvanurkassa tai kesällä kiikkutuolissa
5. Lempielokuva: Meillä on yli 1000 DVD elokuvaa kotona(mieheni kerää niitä) ja hän näyttää minulle paljon hyviä uusia elokuvia. Oma suosikki on kyllä Mamma Mia, tulee niin hyvä mieli siitä

Annan tämän tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille:
kardemmumman talo
Paula Kristiina
Mammutin puikot
Silmukat solmussa
Ihalaiskan Ihanuudet

Sorry to my english readers, this post is just in finnish.

Sunday, 11 September 2011

uusi lankakori/ New yarn basket


Miehen ja minun hyvä ystävä muuttaa takaisin Turkkiin parin päivän päästä ja olemme kaikki saaneet käydä katsomassa mitä haluamme. Itse sairastuin flunssaan perjantaina joten mieheni kävi eilen kaverin luona yksin katsomassa. Hän ei kertonut minulle mitään että oli valinnut tämän korin minulle lankakoriksi ja tänään kaveri toi meille kaikki kamat ja tämä ihanuus ilmestyi meille. kori on nyt täynnä sukkalankaa, sukkasadon kunniaksi. Langat olivat omasta jemmasta. Yllätys kuitenkin lämmitti minun flunssaista päivää. Nyt menen takaisin lepäilemään että flunssa häviää.

Our dear friend is moving back to Turkey and she was giving a lot of stuff away. My husband went there yesterday to look at what was left. He did not say what he picked out for me. Today our friend brought our stuff to our place and I got this basket for my yarn, the yarn is my own. This saved my day becuase have a flu and mainly just sleeping/resting. That is also the thing I will do now.

Thursday, 8 September 2011

Wednesday, 7 September 2011

sukat ja flunssanen fiilis/flu? and socks

Toivon että se on vain tunne eikä flunssa oikeasti iske. Olin neulomassa minun polvisukkia ja meinasin nukahtaa kesken neulomisen, samalla iski kylmyys. Villasukat jalkaan ja fleese takki päälle. Sitten jalkojen päälle neulttu viltti. Mies toi heti vitamiinit ja teen minulle. Nyt kutittaa vain nenästä, mutta ei ole vilu. Toivon että tämä oli vain tunne ja olen terve. Sitä on kyllä liikellä kaikilla tällä hetkellä.

tässä minun sateenkaari povisukat jota neuloin.


Feels like I got a flu.Almoust fell asleep when I was knitting. Put on my wool socks and took some vitamines and tea. Hope it is just a feeling. Here you can see my socks that I am knitting at the moment. Lovely colors, the rainbow.

Sunday, 4 September 2011

Sukkasato-sockharvest

Kautta aikojen ensimmäiset Sukkasato-sukkani valmistuivat eilen. Aloitin sadonkorjuun pienillä vauvan sukilla. Lanka on 7 veljestä sateenkaari(10g) ja 7 velj. perusvärit(25g), kaikki värit löytyvät sateenkaaresta. Eilen sain myös tehtyä 1 lasten sukan(koko n.30). Tänään jatkoin isoäidinneliö peittoa, se on menossa Novitalle sinne tuomiokirkon rappusille, joten pitää saada se valmiiksi ajoissa. Peiton lanka on 7 veikka.


I joined the sock harvest group. The idea is to make socks during 1.9-end of october. Here are my 1 pair of socks. small baby socks. Love the colors. I also started to do a pair of child socks. Both are in the picture. Let´s see how many socks I get dune during harvest time. Now I continued with my charity work, a blanket in granny squares.