Followers/Kutomassa kanssani

Sunday, 31 July 2011

Arvonnan voittaja on..... KYH suoritettu/Winner is....KYH projects ready

Arvonta on suoritettu. Oli todella mielenkiintoista nähdä miten erilaiset vastaukset olivat. Oikea vastaus on tasan 14 kg. Voittaja on SViu. Hänen arvaus oli 13,8 kg. SViu: otatko yhteyttä minuun. Voittajana saat valita yhden näistä seuraavista lankapaketeista:

1. Novita Bambu keltainen, 100g+ n. 20 g. tummansinistä
2. Novita nalle kukkaketo,ruusu 100g
3. Novita nalle marjaretki,lakka 100g
4. Novita 7 veljestä yllätyspussi(sisältää eri värejä) 150g. Voittaja valitsi tämän.
5. Drops Paris eri värejä n.120g

KYH projektit valmiina. Viimeisenä uunista ulos on tämä "Miami tunika". Lankana Novita Puro Batik. Lopputulokseen en ole olenkaan tyytyväinen. Ledessä se istuu niin hienosti mallin päällä,mutta itsellä tämä on ihan kamala. En viitsinyt edes tehdä hihoja,kun en varmaan käytä tätä.Tässä vielä kuva tunikasta.


___________________________________________________________________________

I arranged an guessing lottery here. The idea was to guess how much yarn I have in my stock. The correct answer is: 14 kg, so a lot of yarn. The winnes quessed 13.8kg so, quite close.

I also managed to get all my KYH projects ready. Here is the last one. A tunic that I will most likely never wear. It fits me,but it looks terrible on me. The original pattern had sleeves,but did not do them because I saw that the pattern does not look good on me, so why waste more yarn on it.

Wednesday, 27 July 2011

Muistutus: Arvaa paljonko lankaa tässä kuvassa on. Arvonta 31.7


Pieni muistutus. Palkinto: Novitan lankaa.Voittaja saa valita eri vaihtoehdoista. Myös uudet lukijat saavat osallistua.Kommentit 23.7 julkastuun tekstiin, ei tähän tekstiin. Kiitos :)

Saturday, 23 July 2011

Arvonta+isoäidinneliö tunika valmis/Granny square tunic ready

Arvonta:

Paljonko lankaa tässä kasassa on. Arvonnassa voittaa lankaa. Ainostaan suomessa asuvat saavat osallistua kilpailuun,koska postikulut ulkomaille ovat niin kalliita(sorry).Joten eikun arvamaan. Olet mukana arvonnassa kun kommentoit tätä teksitä. Arvota suoritetaan 31.7.


_____________________________________________________________________________

Minun versio/My version
Lanka/Yarn: Novita 7 veljestä,musta/black 210g ja/and erivärejä/different colors 240g
Koukku/hook:3,5mm

Ohjeen versio/Pattern version

Friday, 22 July 2011

kävin lankakaupassa...tässä saalis

Kiitos kaikista kommenteista. Olen päättänyt että tämä on hihaton ja koska tämä on minun käytössä enemmän tunika kuin mekko, niin en myöskään pidennä sitä. Virkkaan vain reunat niin että siitä tulee siistimpi.

Päivän lankasaalis Novitan lankadelistä.

Juttelin ihan niitä näitä tänään uuden työkaveri kanssa, ja sanoin että jos hän tykkää käsitöistä niin piipahda täällä blogissa. Niin hän teki ja hän ihastui minun isoäidin neliö sängynpeittoon ja pyysi että minä tekisin hänellekin päiväpeiton.(ei tietenkään ilmaiseksi, hän maksaa langat ja työvaivan :)).Nyt minulla on ensimmäinen asiakas, ja minun tunikaska jäi yli 20 palaa joten ei muuta kuin jatkamaan siitä. Sain vapaat kädet, kriteeri on että peitto on mahdollisemman värikäs.

Töiden jälkeen kävin sitten Novitan lankadelissä. Tässä lankasaalis.Kaikki muut ale lankoja(jos pussilanka on ale lanka) paitsi 7-veikka linnut pöllö.Nämä langat menevät työkaverin peittoon(7-veikat siis). Itselleni ostin 4 kerää puro Batik lankaa.

Tämän kesän ale korista löydetyt langat(kuvasta puuttuu vielä 8 kerää Novita isoveli lankaa)

Thursday, 21 July 2011

isoäidinneliö tunika-mekko/Granny square tunic-dress

Näin pitkälle olen jo päässyt. Vielä on 6 ruutua jotka menisivät helmaan jos katson ohjetta. Pituutta tällä on jo nyt 90 cm, ohjeessa valmiin tunikan pituus on 88. Mites tässä nyt tehdään, lisätäänkö vielä ruutuja vai, oliko se nyt jo tässä. Mietin kanssa lisäänkö hihoja, vai onko se hyvä näin? mitä mieltä olette. Kommentoikaa minulle. En voinut kuvata tätä päälläni, koska mies jo nukkuu ja jos itse ottaa kuvan niin se ei ole hyvä.

edestä/from the front


I have dune the tunic/dress this far. Only 6 square to add to the dress according to the pattern. My tunic/dress is already 90 cm and according to the pattern the ready tunic-dress would be 88 cm. What do I do add 1 more row, or is it better like it is now? Ideas comments please. Another thing is also that the pattern has sleeves, but I think this also looks good. Should I make any sleeves or not.

takaa/from the back

Sunday, 17 July 2011

neliöt tehty/squares dune

kuva/picture: Novita

48 neliötä tehty, nyt vain pitää yhdistää ne ja toivon että lopputulos näyttää tältä :)

48 granny squares dune, now just putting them together. This is hopefully how the end result looks like. :)

Friday, 15 July 2011

neliötehdas/granny square factory


olohuoneen lattialla on 20 valmista neliötä ja 28 neliötä jossa 1 kerros on tehty. Ihan kuin pieni tehdas :)Aloitettu 24 tuntia sitten. Nyt pitää siivota kerät koriin ennen kuin mies tulee kotiin :)
My living room has turned in to a granny square factory. I have 20 ready and have dune the 1st row on 28 squares. All in 24 hours. Now I must clean all the yarn and squares to the basket, before my husband comes home :)

Thursday, 14 July 2011

uusin Novita/New Novita(knitting/crochet magazine)


aurinko paistaa ja viimeinen lomaviikko menossa. Vietin päivän parvekkeella isoäidinneliöiden parissa. Tänään postiluukusta tippui myös uusin Novita. Lehdestä löysin sitten tunikan isoäidin neliöistä, ja päätin että tämänhän minä teen.Lehdessä on paljon kivoja juttuja ja ihania uusia lankoja. Kävin myös lankakaupassa tänään. Ajattelin että käypäs katsomassa onko Novitan syksy langat saapuneet hyllyihin ja kyllähän ne olivat siellä. Kotiin lähti 3 kerää Novitan 7-veikkaa lankkaa, uusi linnut: fasaani, uusi polkka ja sitten perus vihreä. Eilen sain myös valmiiksi kesälaukun. Tässä kuva siitä.Sunny weather and last week of vacation.Got the new Novita magazine today and found a nice tunic in granny squares that I started to do. I sat the whole day on the balcony enjoying my flowers and the wonderful sun. I crocheted granny squares and red the newest Novita. Then I also visited the yarn shop to see if the fall colors were in the store already. I found 3 nice skeins of fall colors in Novitas 7 veljestä yarn. Yesterday I finished a new summer bag. Here is a picture of it.

Sunday, 10 July 2011

Lankasaalis Turkista,valmiit projektit/New yarn from Turkey and ready projects

Koti suomessa ollaan miehen kanssa. Nyt jo pesty 2 konetta pyykkiä ja tämän blogi julkaisun jälkeen 3 kone lähtee käyntiin. Koti matka meni mukavasti, vaikka luulin että olin Linnanmäella koko lentomatkan Istanbulista Helsinkiin koska oli niin paljon ilmakuoppia, mutta kotisuomeen päästiin.


Perjantaina kävimme mieheni siskon kanssa lankakaupassa ja tässä on loppusaalis. 4 kerää(400g) puuvilla lankaa ja 4 kerää(400 grammaa) Bambu lankaa. Aivan ihanat ja hinta oli alle 20 euroa yhteensä. Olisin voinut ostaa enemmän lankaakin, mutta enempää ei olisi mahtunut laukkuuni.


Tässä vielä kuvat minun valmiista projekteista turkin matkalta. Pitsi sukat annoin miehen siskolle, lankana 7-veikka. Isoäidin neliö liivin otin mukaan kotisuomeen, sillä se on minulle.isoäidin neliö on tehty jämälangasta. Nämä 3 olivat myös osaa KYH projekteja.


Back in wonderful, warm, sunny Finland. My trip to Turkey is over, next year again. Today I have just washed laundry and will continue to do that after this too. My 17 days in Turkey were both nice and less nice. First week was wonderful and then I got tummy problems (same happened to my man) and we were mainly lying in bed resting for a week. Some days during the 2nd week where better and during dose hours we went out to the city or sat in a park. At home we could just read and watch TV and then rest again. Therefore I am very happy that I am back in Finland. “Normal” food :)


During my stay in Turkey I knitted a pair of lace socks (gave them to my husband’s sister as a present),knitted on my Miami tank/tee and crocheted a granny square west and a granny square. I had started all projects in Finland, because I was participating in the KYH group (start 25 projects between 1.6 and 25.6).
On my last day in Turkey I went to the yarn shop in the city. I bought 4 skeins of Bamboo yarn and 4 skeins of cotton yarn. The yarn shop was so beautiful; sadly I forgot the camera at my husband´s sisters place when I visited the store so I could not take any pictures. The yarn was also very cheap there so could have bought much more with me home, but sadly I did not have room for more in my bag. Well next year then. That is all for now. I will go and do some more laundry now.

Wednesday, 6 July 2011

turkin matka-osa 4(viimeinen osa)

Kuva Girasunin 'linnasta'(nykyisin alue on vain korkea kukkula jossa iso puisto)

Matka lahenee loppuaan. Lauantaina lennamme kotisuomeen. Odotan kylla kotiinpaasya. Oma sanky,saa syöda mita haluaa mihin aikaan vain ja se hiljaisuus. Miehen siskolla on 10 vuotias poika joka haluaa koko ajan huomiota ja saadakseen taman han huutaa koko ajan. Han on niin tottunut saaman kaiken mita haluaa etta tama melkeen peloittaa minua. Ei ole hyva etta lapsi aina saa tahtonsa lapi. Joskus olisi hyva etta on pakko syöda ruokaa mika ei ole lempiruokaa,tai etta saa jaatelöa joka paiva. Muuten perhe on kylla ihana.Turkkilainen perhe on todella laheinen,paljon yhdessa ja hyvin erilaien kun suomalainen perhe. Koko ajan kun olemme olleet taalla miehen siskon perhe on ollut taalla vanhempien luona. Jos lahdemme ulos kaupungille kaikki lahtevat mukaan,joten omaa rauhaa meilla ei ole muuta kun nukumme omassa huoneessa.

Sunnuntaina kavimme Giresunin linnalla juomassa teet ja ihailemassa naköalaa ja luontoa. Nykyisin linnaa ei kylla ole enaa, se on iso puisto. Alue on Giresunin suosituin nahtavyys. Kun kavimme siella ulkona oli +34 astetta ja sinne me vain lahdimme kavelemaan. Alue on kaunis kuten myös naköala.

mieheni kanssa linnan korkeimalla paikalla

Miehen aiti asustelee edelleen keittiössa,tekee eri ruokia joka paiva ja me saamme valita mita me haluamme(vaikka ei ole nalka niin saamme ruokaa). Meita siis kylla hemmotellaan koko ajan. Anoppi tietysti hemmottelee meita enemman nyt kun han saa meidan luokeen kerran vuodessa,joten han ottaa kaiken ilon irti. Nyt kotosalla on ihana hiljaisuus ja rauha kun siskonpoika lahti rannalle vaikka ulkona tulee paljon, ja on puolipilvista,joten minusta ei ole mikaan rantakeli.

Giresunin kaupunki kuvattuna linnasta

Toissa paivana kavimme naapurikaupungissa Ordussa.Ordussa syötiin todella hyvaa karitsaa(kuva alla). Siella oli isompi lankakauppa mutta en ostanut mitaan siita kaupasta,ajattelen etta kavisin tanaan tai huomenna Giresunin pienessa lankakaupassa.Toivottavasti löydan jotain kivaa lankaa. Viime vuonna ostin pehmeeta ihanaa Bambu lankaa. Hinta oli niin edullinen,sain 400 g alle 5 eurolla. Tanaan sain kanssa pitsisukat valmiiksi. Nyt Kyh projekteista on vain 3 projektia jotka eivat ole valmiina.

kuva grillattu karitsa


Matka on ollut mukava,vaikka olemme molemmat karsineet vatsavaivoısta mieheni kanssa. Silti olen iloinen etta tulimme tanne, olen taas oppinut paljon uutta turkista ja minusta se on tarkeaa etta ymmarran mika on turkki ja minkalainen kulttuuri maassa on, koska onhan tama miehen 'kotimaa'(han on asunut 20 vuotta suomessa,joten on se koti Suomessa).Turkki kaipuu tulee varmaan nopeasti kun palaan kotiin vaikka talla hetkella kaipaan kotisuomeen ja hiljaisuuteen. Onhan meilla kotona turkin TV ja elokuvia ja ihanat muistot matkasta.

Toivottavasti viihdyitte matkallani,seuraavan kerran kirjoitan jo kotisuomesta.