Followers/Kutomassa kanssani

Wednesday, 29 June 2011

Turkin matka- osa 2

taas paasın koneelle hetkeksi.Olemme huomenna ollut taalla jo viikon,aika menee nopeasti. Mielestani me vain syömme ja syömme.Anoppi ahertelee koko ajan keittiössa. Taman matkan jalkeen alkaa laihdutuskuuri, jos emme syö rukaa niin on jalkiruuan aika. Baklava on todella hyvaa mutta niiiiiiin makeaa.Hyva etta en ole allerginen pahkinöille koska niita on melkeen kaikissa jalkiruuissa.

Turkkilainen ruoka on kylla todella hyvaa. Aamupala on hyvin erilainen kun suomessa. Taalla syödaan tuoretta leipaa(meilla on leipomo alakerrassa, joten heraamme jo leipatuoksuun,mieheni isa kay joka aamu ostamassa meille tuoretta leipaa), leivan paalle ei laiteta mitaan, vaan kaikilla on omat haarukat ja pöydalla on eri lautasia jossa on juustoa, fetaa, voita, hilloa,oliiveja,kurkkuja ja tomaatteja. Joskus saamme omeletin. Tama kanssa juodaan teeta. Tee juodaan lasista ei mistaan mukista. Itse saan kahvia koska en voi elaa ilman kahvia. Kahvikonetta taalla ei ole,joten saan keitettya vetta ja sihen lisataan kahvi(Nescafe). Tee on muutenkin tarkeaa taalla,sita juodaan paljon aamusta iltaan. Se on hyvin tumman punaista. ei mitaan lipton pussi teeta. Muina kellonaikaoina kun aamulla juon kylla teeta,vain aamukahvi on saatava. Sitten muihin asioıhin.


Kuva1: Mina aamupalalla mihen siskon luona


Tanaan aurinko paistaa mutta taivaalla on kylla paljon pilvıa, mutta lamminta on taas. Viimeiset paivat ovat olleet viileita ja sateisia. Eilen jopa ukkosti niin kovaa etta sahkot lahti 30 minutiksi. Olipa kokemus kun koko perhe istuu yhdessa huoneessa missa oli vain 1 kynttila. Tama tapahtui viela illalla joten oli ihan pilkkopimeaa. Mieheni oli juuri vessassa kun sahköt meni ja han vasta ei nahnyt mitaan. No selvittiin tasta:)

Eilen kavimme kaupungilla ostoksilla ja kaato sade yllatti meidat totaalisesti. Korukaupassa pieni kissanpentu tuli sisaan maukuen koska han ei tykannyt sateesta. Taalla on paljon katu kissoja ja koiria. Niita ei uskalla koskea koska ne ovat villeja ja monella on rabies. Tamakin kissanpentu istu alahyllyn kulmassa, ja jos joku kaveli ohi niin se vaan sihisi ja yritti raapasta. Joten en uskaltanut edes ottaa kuvaa hanesta kun pelkasin etta han hyppaa paalle. Koska meilla ei ollut sateenvarjoa juoksimme kotiin. Palumatkalla nain lankakaupan mutta koska vetta tuli kaatamalla en mennyt sisaan,se saa jaada toiseksi paivaksi.


kuva 2: vihannes/hedelma kauppa kaupungilla


Eilen ilalla(sahkökatkoksen jalkeen) sain isoaidin neliö liivn valmiiksi. Tai palat ovat yhdistetty ja nyt langat pıtaa paatella. Seuraavaksi on sitten Miami toppi tai pitsi sukat. Voisin myös kayda siella lanka kaupassa vaikka se olikin pieni. Viime vuonna kavin Ankarassa jatti lanka kaupassa, ja langat olivat todella edulliset.

jos ihmettelette miksi minulla on i kohdalla joskus ı,tama on koska ı on turkkilainen i ja se on meidan i kohdalla lapparilla :)

5 comments:

 1. Ai vitsi, miten ihanat aamupalaherkut siellä. Kelpais kyllä mullekin! Suomessa on niin eri meininki, kun miettii esim. tuoreen leivän ostamista aamupalapöytään. Aika pitkän matkan saa tehdä, jos haluaa aamusta ostella tuoreita lämpimäisiä. Nauti lomasta!

  ReplyDelete
 2. Oli pakko tulla kurkistamaan, miten matkasi edistyy. On varmasti mukavata. Täällä Suomessa hellii nyt helle :)

  ReplyDelete
 3. Kuullostaa kyllä tosi kivalta lomalta:) Tuoreesta leivästä saa vain haaveilla...
  Ihanaa lomaa sinulle!

  ReplyDelete
 4. Oikein Mukavaa Loman Jatkoa! Mitä herkkuja :P

  ReplyDelete
 5. Tuore leipä aamuisin olisi kyllä ihanaa.. Miksei Suomessa ole tuollaista perinnettä?
  On mukavaa kun kerrot matkastasi laajemmin, maasta saa paljon paremman kuvan kuin normaalituristin kertomana.. Toivottavasti sielläkin sää vähän paranisi, täällä nautitaan helteestä! ;)

  ReplyDelete